Rdeča nit, geslo in logotip

RDEČA NIT

 Pri geslu in rdeči niti letošnjega tabora se nismo ozirali predaleč, namreč kaj je bolj gorenjskega kot gore?

V ospredju dogajanja na Kvajdeju bodo predvsem gore s svojo bogato simboliko. Gore so naravna danost, ki izrazito določi krajino in ljudi, ki tam živijo. So masiven spomenik mogočnosti narave in njenega stvarnika ter majhnosti človeka, ki se loteva vzpona na visoke vrhove. In ravno vzpon, s svojo bogato sporočilnostjo, bo glavni navdih pri ustvarjanju Kvajdeja. Odgovornost, izkušenost in vztrajnost na poti ter zadoščenje na vrhu – razgled in vznemirjenost po prehojeni strmini. Ravno tako, kot si želimo, da bi se naši skavti lotevali življenja in vseh izzivov, ki jih še čakajo.

GESLO

 Kvajdej?! Gora ni nora!

Noro je na poti, odgovorno se je loti.

Kaj naj bi geslo sploh pomenilo? Predvsem to, da gora predstavlja izziv. Izzivi pa niso nori, temveč so zato, da ne zaspimo v coni udobja, premikamo svoje meje, spoznavamo samega sebe, nabiramo vztrajnost in izkušnje.

Pot je edina stvar, ki nas loči od cilja, zato si zasluži največ pozornosti. Odgovornoro jo izberi in se nanjo temeljito pripravi.

LOGOTIP

Logotip je bil izbran na razpisu, na katerem so lahko sodelovali vsi gorenjski skavti. Avtorstvo si delijo vod Pand iz Kranja ter vodnica Lora iz Železnikov.

 

Na logotipu je upodobljen pohodnik s skavtskim klobukom in nahrbtnikom. Figura pohodnika je izrazite rdeče barve, kar predstavlja energičnost, ognjevitost in ljubezen, pa najsibo do gora, Slovenije ali Gorenjske. Pohodnik-skavt sledi strmi poti prav tja do najvišjega vrha. Ob poti pa stoji smerokaz ‘nora pot’, kot  da je postavljen v opozorilo vsem mimoidočim: “Pozor, čaka te strma pot skavtskih izzivov na koncu katere pa boš našel nov začetek. Morda boš novo pot začel kot popotnik? Voditelj? Kdo ve. Pred tem pa ne pozabi s seboj vzeti dobrih prijateljev, para udobnih čevljev in obilice skavtskega duha”.