Za medije

Kvajdej je regionalni skavtski tabor, ki je namenjen vsem izvidnikom in vodnicam* s področja Gorenjske in od leta 1997 tradicionalno poteka vsakih 5 let. V letu 2022 bo tako že šesta izvedba, ki bo potekala med 18. julijem in 24. julijemTekom tabora bodo otroci spoznavali legende s področja Gorenjske, iz njih skušali potegniti bistvo za svoje življenje ter se naučiti kako lahko tudi oni postanejo legende.

Za projekt sta odgovorna glavna koordinatorja Andrej in Manja, ki vodita ekipo voditeljev v tabornem vodstvu, ti pa tvorijo različne delovne skupine (npr. za program, tehniko, prvo pomoč …). Udeleženci na tabor prispejo kot člani čete, v katero so povezani v sklopu svoje lokalne enote, in jo vodijo voditelji čete.

Tabor bo potekal, kot se spodobi za skavte, nekje v naravi, na v večjem travniku. Na tabornem prostoru bodo za namene bivanja postavljeni šotori in različne zgradbe (taborni vhod, jambor za zastavo, itd.).

Pričakujemo več kot 500 udeležencev.

*Izvidniki in vodnice, s kratico IV, so srednja starostna skavtska skupina z udeleženci starosti med 11 in 15 let. Posamezna skupina izvidnikov in vodnic iz določene lokalne enote (stega) se imenuje četa in združuje med 20 in 40 skavtov.

Za več informacij o skavtih, o naši organizaciji in skavtski vzgoji pa odklikajte na www.skavti.si