O Kvajdeju

IME TABORA

 Kaj je prva stvar, ki si jo izrečejo gorenjske čete, ko se po 5 letih prvič spet srečajo na enem mestu? Ja, KVAJDEJ?! In Kvajdej je tud’ ostal, in tud’ bo - na vsakih 5 let.

O KVAJDEJU

Kvajdej je tradicionalen tabor vseh gorenjskih čet, ki ga vsak IV doživi le enkrat, saj se odvija le na vsakih 5 let. Letošnji Kvajdej bo že 6. po vrsti. Mineva torej dolgih 25 let od prvega gorenjskega tabora leta 1997.

Osnovni namen tabora je druženje gorenjskih izvidnikov in vodnic, ki jih preko raznolikega programa, aktivnosti in katehez skozi cel teden spodbudimo k razmisleku o odgovornosti do sebe, skavtstva in družbe.

DATUM TABORA

 Tabor se bo odvijal od 18. do 24. julija 2022.

SODELUJOČE ČETE

 Na Kvajdeju se boste srečali z izvidniki in vodnicami, popotniki in popotnicami ter njihovimi voditelji iz kar 15 gorenjskih stegov. To so čete iz Poljanske doline, Domžal, Homca, Komende, Breznice, Kamnika, Kranja, Žirov, Škofje Loke, Radovljice, Železnikov, Moravč, Preddvora, Preske in Mengša.

Pričakujemo okoli 530 udeležencev, 100 voditeljev in članov osebja. Skupaj torej več kot 600 gorenjskih skavtov na kupu!