Sreda, 19. 7.

Današnji dan je bil delaven. Vsaka četa se je že zjutraj odpravila na opravljanje dobrega dela. Katera je počela kaj, pa si preberite v prispevku.

Radovljica 1

Pomagali smo župniku pri pospravljanju ostankov od beljenja. Kosili smo travo s kosilnico na nitko in koso. Nekateri so vmes tudi ustvarjali pradstavitev dobrega dela. Župnik je bil tako radodaren, da nam je kupil pico. Za konec tega odličnega dneva pa smo se šli kopat v Savo.

Žiri 1

Žirovska četa Lintvernov smo se na dan dobrih del odpravili v gozd radovljiških skavtov. Lotili smo se dela in po dveh urah švicanja je nastala skladovnica. Vmes smo imeli še kosilo in ostalo nam je veliko salame in sira. Na poti do tabora smo se okopali v Savi, iz vode pa nas je pregnalo grmenje.

Breznica 1

Skavti iz Breznice smo se odpravili v dom za ostarele. Tam smo upokojencem zapeli ter predstavili skavtsko življenje. Nato smo se malo posladkali. Delavna terapevtka nam je predstavila demenco in življenje s to boleznijo. Po končanem kosilu smo peljali ljudi z demenco na sprehod. Upokojencem smo tako polepšali dan, če se nas sploh še spomnijo. 

Moravče 1

V nasprotju s splošnim prepričanjem je šola tudi med počitnicami odprta – PI četa se je o tem prepričala na lastne oči in roke. Ker si tudi šola občasno zasluži čiščenje, smo hišniku in čistilkam ponudili svoje mlade moči. V skladiščih smo odkrili prave muzejske zbirke didaktičnih pripomočkov in naprav: gramofone, kasetarje, lesena računala ipd., vmes pa tudi kaj nenavadnega, npr. invalidski voziček. Prehodili smo veliko stopnic in natrenirali roke pri nošenju starih omar.  Napolnili smo dva kontejnarja, z dobrim delom razveselili šolske delavce, sebe pa tudi s skokom v vodo.

Komenda 1

Komenda je danes v vrtcu obujala spomine na svoje zgodnje otroštvo. Pomili smo 101 vrsto lopatk, kantic in ostalih igrač, popleli rastline med tlakovci, prenašali igrače iz šole ter urejali okolico peskovnikov. Tako vzgojiteljice kot tudi otroci so nas bili zelo veseli. Veseli smo bili tudi mi, saj smo bili poleg prijaznega sprejema in vrtčevske malice deležni tudi tistega občutka, ki ga v tebi pusti kvalitetno opravljeno dobro delo.

Homec 1

Danes smo izvidniki in vodnice iz Homca odšli na dooolgo pot proti sadovnjaku Resje. Tam smo rezali plesnive veje in koreniske poganjke ter popravljali kolovoz. Ker smo pridno delali kljub vročini, smo dobili izvrstni bio eko domači sok in krhlje, ki smo si jih s slastjo privoščili.

Kranj 1

Danes smo se Kranjski skavti takoj po jutranjem kvadraatu skupaj z Borutom Pahorjem odpeljali v Radovljico. Nekaj avtomobilov je iz različnih razlogov prišlo do začetka pešpoti z nekaj zamude, vendar to ni uničilo našega načrta. Takoj smo se lotili urejanja zaraščene gozdne poti, ob delu pa smo imeli nekaj časa celo podporo predsednika države. To nam je dvignilo moralo, motivacijo pa nam je dalo tudi obljubljeno kopanje, zato smo se zelo potrudili in z delom zaključili predčasno.

Kamnik 1

Čez hribe in klance so nas voditli gnali kot pšance. Na cilju, da gozd bi prezračili, ven les smo vlačili. Žagali, sekali, vsevprek smo tekali. Na koncu se v Savi smo hladni shladili, preden so v tabor nas napodili. Še kdaj tkole bomo skupaj stopili, za koga kej dobrega bomo nardili!

Škofja Loka 1

(pesem se poje ma melodijo Mežkove Julije)

Moji mastni lasje,

neumiti zobje,

noga mi smrdi,

iz nosa smrkelj mi visi.

 

Skavti smo umazani,

ni se treba ti umivati,

svinjski smo lahko vsi,

tudi tebi se zgodi.

 

Loka je v gozd odšla

vsa drevesa je posekala,

potko je počistila,

čisto je izmučena.

Poljanska dolina 1

Šli smo v gozd, kjer smo zlagali veje na kupe v hudem bregu in na žgočem soncu. Kljub lakoti, žeji, utrujenosti, umazaniji in poškodbam smo vztrajali pri delu in se proti koncu najedli z obilno malico v razmerju 2:1 (2 je za salamo). Ko smo vsi prešvicani in umazani z blatom odšli s kombijem nazaj v tabor z upajem, da se bomo umili v Savi, smo spoznali, da nimamo časa.

Domžale 1

V sredo, 19. 7. smo se odpravili v Breznico, kjer smo pomagali pri gradnji novega mogočnega pastoralnega doma. Predčasno smo odšli s tabora in tako žrtvovali svojo možnost, da ugledamo našega Velikega predsednika. Pot do Breznice je bila začinjena z obilico kakovostnega humorja in žmohtne radoživosti. Tam nas je pričakala prijazna skavtinje Jana, ki nam je razložila, kaj moramo narediti. Pastoralni dom smo pometli in iz njega odnesli odpadni gradbeni material. Po končanem delu smo se najedli salame in sira. Pot nazaj je bila nekoliko daljša od predvidene. Klub temu pa smo se imeli žmothtno.

Železniki 1

Danes se je četa Ž'bu odpravila popestrit dan varovancem Doma Matevža Langusa. Z njimi smo peli, se pogovarjali in igrali frizbi. Delo z njimi nam je bilo v veselje. Začetni strah je kmalu izpuhtel in ugotovili smo, da niso prav nič drugačni od nas. Za nas je bila to nova izkušnja, iz katere smo se veliko naučili in se zabavali. 

Slike: https://photos.app.goo.gl/totDgo2s397hntfi2 (Foto: Rok Lužnik)

Objavljeno v Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.